Vi är Utelandet. Vi definieras inte av geografiska gränser utan av vår gemensamma passion för vintern och naturen. Klimatkrisen är ett faktum med varmare, kortare vintrar som en tydlig markör, därför måste vi nu mer än någonsin tillsammans stå upp för de platser vi älskar.

Var tredje person i Sverige definierar sig själv som friluftsmänniska. Tillsammans befolkar vi Utelandet, tre miljoner röster som kan ta ställning för naturen. Vi tänker göra vad vi kan för att skydda och bevara det vackra vilda för framtida generationer. När valet närmar sig kommer vi stå enade, med vetskapen att våra röster tillsammans har kraften att flytta berg.

Forskningen är tydlig bortom alla tvivel. Vi vet vad som behöver göras. Vårt engagemang för Utelandet sträcker sig bortom partier, regioner och kommuner. Vi kommer tillsammans kräva kraftfullt agerande från politiker och stora företag som idag gör för lite, för långsamt. Vår passion är starkare än samtidens bekvämlighet och ovilja till förändring. Naturen är vår lekplats och vi leker i samförstånd samt med respekt, utan att störa eller förstöra.

Vi är Utelandet. I alla åldrar och i alla årstider. Tillsammans kommer vi stå upp för den värld och den planet vi vill att vi, våra barn och våra barnbarn ska leva i. Vi älskar vintern och vi vill att alla ska få uppleva de äventyr som den har att erbjuda.

Var med och kräv den förändring som är nödvändig för Utelandets välmående oavsett vilka partier som sitter vid makten. Vi kräver att Sverige ska agera politiskt enligt våra åtaganden som nation, för att nå Parisavtalets mål att hålla uppvärmningen under 1.5 grader. Häng med oss du med, tillsammans väljer vi vintern!

Syftet med Protect Our Winters kampanj Utelandet är att informera, mobilisera och aktivera 10.000-tals friluftsmänniskor för att tillsammans göra klimatet till den viktigaste valfrågan i Svenska riksdagsvalet 2022.