EU-valet 2024 är ett avgörande ögonblick. Valresultatet kommer inte bara att påverka livet för européer i decennier framöver, utan även klimatet, miljön och framtiden för hela vår planet. 

RÖSTA I EU-VALET DEN 9 JUNI!

Söndagen den 9 juni 2024 är det EU-val i Sverige.
Klicka nedan för att läsa mer om hur du röstar och hur valet går till.

Europaparlamentet har möjlighet att fatta och driva igenom de beslut som formar miljö- och klimatpolitiken i Europa. 80% av alla lagar som påverkar klimat och miljö beslutas i EU.

Protect Our Winters har därför lanserat valkampanjen RIDE BIKE CLIMB VOTE. Tillsammans kan vi göra våra röster hörda och göra EU-valet till en katalysator för transformativ förändring. Det vi väljer till EU-parlamentet idag kommer att forma framtiden för oss och för kommande generationer.

Klimatet och miljön kan inte vänta i fem år till på att vi ska agera. 

Därför kräver Protect Our Winters tillsammans med den europeiska outdoor-branschen att Europa gör sin del för att vi ska kunna fortsätta leva och leka på vår planet. Europaparlamentets sammansättning och arbete är avgörande för vad som kommer ske härnäst.

Vi har tagit fram ett manifest som understryker fyra viktiga åtgärder där EU måste vara en föregångare, så att vi kan få en rättvis omställning till ett mer hållbart samhälle. Läs, skriv under och sprid vårt manifest via länken ovan! 

Manifestet har skickats till samtliga parlamentariker och Protect Our Winters kommer även att överlämna det fysiskt till de olika partierna som finns representerade i parlamentet.

Är du osäker på vem och vilket parti du ska rösta på? Climate Action Network har en poängtabell för hur alla stora partier röstat i områden som miljö och klimat. Klicka på länken i bilden nedan för att hitta mer information.