2022 KM

POW cyklar genom Sverige häng med du också

Vi bjuder in dig, forskare, frilufts- och miljörörelsen att sida vid sida cykla genom Sverige och symbolisera en aktiv marsch genom Sverige. Med flertalet cyklar kommer engagerade medlemmar att cykla genom landet för att mobilisera förändringsvilja. Under turen kommer vi lyfta fram initiativ runt om i Sverige samt prata med politiker och lokaltidningar för att belysa hur olika lokalområden i Sverige påverkas om vi når eller inte når 1,5°C global uppvärmning.

Det övergripande syftet med denna cykeltur är att informera och mobilisera förändringsvilja hos friluftsmänniskor. En målgrupp som har en gemensam passion och kärlek för Utelandet.

Från Vallåsen till Kiruna med start den 26 juni. Vi kommer att cykla längs med Sverigeleden och stora delar av sträckan går att nå med tåg. Tanke är att du kan följa med så länge du känner för, en timme, en dag eller en vecka. Vi gör inte detta för att cykla snabbt utan för att skapa en rörelse genom landet.

Samtliga etapper och dagar går att anmäla sig på här 

Här finns rutterna dag för dag. För att öppna dem behöver du en Komoot profil, det går enkelt att synka med Facebook. Du kommer kunna följa cykeltouren på Facebook eventet här finns även mer praktiskt information. Vi kommer även göra kontinuerliga uppdateringar på Protect Our Winters Swedens Instagram.

Har du minsta fråga tveka inte av höra av dig!

Projektansvarig 2022 km

Anna Gros

Tel: +46 70 70 88 44 50

Anna.gros@protectourwinters.se