POW Summit 2020

Ängsjö Friluftsgård/Business Basecamp 29–30/9

På den årliga POW Summit samlar POW Sweden alla aktiva medlemmar som vill vara med och påverka hur organisationen ska utveckla sig framåt.

I år precis som förra året samlades medlemmar på Ängsjö Friluftsgård i Järfälla för att under ett par dagar bjudas på workshops och föreläsningar, intressanta samtal och energigivande övningar. Det reflekterades över den gångna säsongen och kanske ännu viktigare, planerades inför den kommande.

 

POW Summit 2020, Måns Langert

 Flera representanter från styrelsen i POW Sweden var närvarande, medlemmar och volontärer som vill påverka hur och vad POW gör samt några av föreningens ambassadörer. Oskar Kihlborg berättade om sin utveckling från äventyrare med hela jordklotet som sin spelplan, till att bli en ambassadör inte bara för POW utan för vårt klimat. Bergsguiden Carl Lundberg berättade om sin förvandling till nestor för hållbara skidresor och med närmast brutal tydlighet visade hur viktigt det är att vi gör något, och att det sker nu. 

Magnus Ormestad som driver outdoorpodden Husky sedan 2013 intervjuades av ordföranden Joel Lundberg, om hans engagemang i klimatrörelsen och i POW. Magnus Ormestad har intervjuat många intressanta profiler i sina drygt 270 poddavsnitt.

POW Europes nye samordnare Sören Ronge var uppkopplad via länk från Österrike och berättade hur samarbetet mellan de olika länderna i Europa är tänkt att fungera och vilka frågor man på europanivå planerar att fokusera på under de kommande åren.

Ett ämne som diskuterades under helgen var hur föreningens medlemskap ska utvecklas framöver. En arbetsgrupp ledd av volontären Erika Thunstedt har arbetat med frågan under våren och sommaren, och det presenterades vad de kommit fram till. Detta arbete ska nu fortsätta i någon form.

Det praktiska arrangemanget hanterades och sponsrades av Tangaraoa Consulting och deras utekonferenskoncept Business Basecamp, med coronaanpassat tältläger, vegetarisk mat och övrig markservice.

 

Ängsjö