Hugo Röjgård är cyklist och folkbildare. Han tävlar i enduro och älskar fart och stök men cyklar också väldigt mycket stig runt Stockholm mellan turerna till stugan i Järvsö. Hugo är uppvuxen i skogen på en ö i Stockholms skärgård och är i grunden konstvetare och expert på gatukonst. Men passionen för cyklingen tog mer och mer plats och idag har den blivit hans jobb. På Cykelfrämjandet arbetar Hugo med att utveckla stigcykling och cykelturism i Sverige.

“Hållbart resande är en av många saker vi behöver arbeta mycket med för att ha en chans att klara de utmaningar vi står mitt i. Cykeln må vara en gammal uppfinning, men den är fortfarande genial, både som transportmedel och för att upptäcka naturen med.

Det känns väldigt kul att få vara med och pusha POW Sverige mot att få ut budskapet till fler. Vi stigcyklister älskar naturen och även om det förändrade klimatet ofta är osynligt, till skillnad från tydligheten i smältande glaciärer och utebliven snö, så betyder det inte att vi inte är precis lika påverkade.”