Agera

Från passion till aktion

Våra klimatvägvisare

Det kan kännas övermäktigt att själv ta tag i klimatproblemet, men vi har övertygelsen att om alla gör någonting så blir det till slut ganska mycket. Oavsett var någonstans var och en börjar, om vi strävar vi åt samma håll och bidrar med något kan vi göra skillnad.

Våra sju klimatvägvisare är en hjälp att komma igång, ta gärna dessa som inspiration att ta ditt nästa kliv mot att bli en ambassadör för klimatet.

 

Res smartare

Att resa smartare kan innebära att ta tåget, samåka, välja kollektivtrafik och flyga så lite som möjligt. Om du flyger, flyg kortare sträckor och stanna borta längre när du väl reser långt.

Ät grönare

Ät mer grönsaker generellt och välj proteinkälla utifrån dess klimatavtryck; bönor, linser, nötter och fröer i första hand, i andra hand fisk, kyckling och fläsk, och nöt och lamm i nödfall.

Lev enklare

Att leva enklare kan betyda att minska sin konsumtion, vårda och laga de saker man har, och återvinna det som man inte längre har behov av. Man kan många gånger även hyra istället för att köpa de prylar man behöver.

 

 

Lär dig mer

Innebär att vara nyfiken och öka sin kunskap om klimatförändringarna genom att fråga frågor, gå utbildning och följa trovärdiga nyhetskällor.

 

 

 

 

 

Påverka mer

Använd dina demokratiska rättigheter i kampen för klimatet genom att rösta, demonstrera och delta i den politiska processen. Till exempel kan du kontakta din lokalpolitiker i någon fråga du brinner för eller engagera dig i något parti.

 

 

 

Spendera bättre

Att spendera bättre innebär att konsumera etiska, ekologiska, klimatvänliga – ja i alla avseenden hållbara – produkter och tjänster, men även att se till att sparpengar placeras etiskt.

 

 

 

Sprid budskapet vidare

Med detta menar vi att prata om klimatutmaningen med familj, vänner och kollegor för att inspirera till att vi blir ännu fler som verkar för en hållbar planet.

Bli medlem

POW blir starkare ju fler vi är och som medlem kan du påverka i vilken riktning vi rör oss. Att bli medlem är enkelt, fyll i dina uppgifter och betala din årliga medlemsavgift på 150kr här. 

Donera

Även om vårt arbete är ideellt kostar många av våra aktiviteter pengar att genomföra, och donationer är förstås hjärtligt välkomna.

Donerar gör du enklast genom att swisha till nummer 123 079 57 73 eller genom att sätta in pengar på BG: 5056-7478, och märk överföringen som ”Donation”.